Een auto, een zenuwspiraal, microscoop,....maken; de vijfde klassers begonnen eraan met veel enthousiasme.

Het was geen eenvoudig karwei, maar ze hadden mooie resultaten.  Gelukkig konden ze rekenen op wat vakkundige ondersteuning van Martin.  Bedankt hiervoor!

 

 

In het vijfde leerjaar hielden we vandaag een 'Europabeurs'. De leerlingen kozen een land en zochten hierrond zoveel mogelijk informatie op. Ze moesten dit op een leuke manier aan elkaar voorstellen. Dus brachten ze veel foto's en boeken mee. Enkele groepjes hadden zelfs enkele specialiteiten uit het land klaargemaakt. Het was een zeer leerrijke voormiddag! 

 

 

Een mindmap wordt gebruikt om het leren te ondersteunen. Het is een gestructureerde grafische voorstelling van een reeks ideeën of gegevens.  De leerlingen leren een tekst te analyseren en geven deze op een grafische manier weer.  Dit helpt om de inhoud vlot te vertellen en te onthouden.

Naar aanleiding van het thema 'Een reis door de tijd' gingen de leerlingen van het vijfde leerjaar op dinsdag 7 oktober naar het Archeologisch Museum in Vlezeke. De keerkubgeb werdeb ilgetoverd tot 'soldaten' in de tijd van de Galliërs en Romeinen. Ze leerden de kledij en wapens van toen van dichtbij kennen. Een hele ervaring, want met een uitrusting van wel twintig kilogram blijven rechtstaan was al niet niks. Laat staan dat je daar, zoals het vroeger wel moest, 30km per dag mee moest stappen en nog bagage bij moest dragen. De leerlingen vonden dit spannend, verbazingwekkend, verrassend, ... Kortom een leuke en leerrijke uitstap!