BEDNET GSBS De oester Strijland
Carnaval

Naar aanleiding van Safer Internet Day waarover u in onze nieuwsbrief kon lezen trokken de leerlingen van het 6de leerjaar naar de andere klassen. In het 1ste en 2de leerjaar werkten ze met QR-codes. Dobbelen, scannen en oefenen, dansen, schrijven, lezen,... Het 3de en 4de leerjaar maakte kennis met Kahoot!, een quizapplicatie waarin ze vragen op te lossen kregen over mediagebruik. De leerlingen van het 5de leerjaar maakten kennis met het nieuwe online platform "Interland". Een online game over internetveiligheid. Door het doorlopen van de verschillende eilanden ontrafelden zij samen heel wat geheimen over het internet.

Kls/eerste Leerjaar Sinterklaas
Op Weg Naar De Sint

Sinterklaas werd vandaag in de bloemetjes gezet. In de voormiddag verwelkomden de kleuters en de leerlingen van het 1ste leerjaar hem in de sporthal. Nadien bracht hij samen met de Zwarte Pieten een bezoek aan de hogere klassen van het lager. In elke klas werd de Sint gevierd met een lied, een dans of een versje. En de leerlingen werden beloond met veel lekkers.

's Namiddags zetten de leerlingen van het 1ste en het 6de leerjaar het feest verder. Verhalen vertellen, knutselen, speculooskoekjes bakken, cadeaus inpakken en uitpakken, een heuse Sinterklaasquiz, veters leren knopen en een schimmenspel gebracht door het 6de leerjaar. Na zo'n creatieve namiddag mochten we smullen van de lekkere koekjes en verdienden de eersteklassers hun Zwarte Pieten diploma. 

Sinterklaas
Klimaatalarm

De Voorleesweek was voor de leerlingen van het 1ste en het 6de leerjaar de perfecte gelegenheid om samen naar de bibliotheek te gaan. Snuisteren in de prentenboeken, zelf in hun eerste leesboekjes lezen of een spannend verhaal voorgelezen krijgen. Een rustig hoekje zoeken om te genieten van al die mooie verhalen.

Bibliotheekbezoek
Eetfestijn