We zwaaien dit schooljaar 22 zesdeklassers uit. Zij gaan nu hun eigen weg. Ouders, broers en zussen, leerkrachten, leden van het schepencollege blikten terug op hun fantastische schooltijd op de universiteit van Strijland. Het afscheid werd in een echte festivalsfeer gevierd. De aanwezigen waanden zich even op Torhout Werchter. 

 

 

 

Een nieuwe uitdaging voor techniek: 'Bouw een stevige brug van papier'. De eigenschappen van papier en het bouwen van bruggen onderzoeken, vanuit het getekende bouwplan aan de slag. Uitproberen, bijsturen en ontdekken.

 

Vandaag hebben de leerlingen van het 6de leerjaar hun eerste stappen gezet in het secundair onderwijs. Tijdens deze inleefdag kwamen 6 verschillende leerkrachten uit het middelbaar de leerlingen elk één lesuurtje onderdompelen in hun vak. Op het programma: Techniek, Bedrijfseconomie, Wiskunde, Fysica, Geschiedenis en Natuurwetenschappen.

Inleefdag Secundair Onderwijs

Op uitstap naar Antwerpen...een hele onderneming. 's Morgens met kleine oogjes de bus opstappen om anderhalfuur later in te schepen. De havenrondvaart brengt ons door de dokken en laat ons ruim kennismaken met het leven in en om de haven. 's Middags een welverdiende picknick op een unieke locatie, het dak van het MAS. Daar hebben we ook kunnen genieten van het prachtig uitzicht over de stad Antwerpen. Een korte wandeling door de Sint-Annatunnel, onder de Schelde, bracht ons naar de volgende locatie. In de scheepvaartschool werden wij door de maritieme wereld geloodst. Het werd een erg boeiend klasspel. Voor we opnieuw de bus opstapten aten we nog snel een kleinigheid langs de Schelde.


Havenbezoek 2017