Op het einde van het schooljaar zwaaien wij onze zesdeklassers uit. Zij zetten volgend schooljaar de stap naar het secundair onderwijs. Een grote stap. Een stap waar met de nodige spanning naar uitgekeken wordt. Met een rugzak vol herinneringen wordt op 1 juli die welverdiende vakantie ingezet. Op de (voor)laatste schooldag werd die rugzak nog even aangevuld met een uitgestelde M.E.G.A.-fuif voor de leerlingen voorafgegaan door het samen eten van een heerlijke hamburger, een mooie wandeling door het glooiende landschap van Gooik voor de ouders en leerkrachten. Bij het vertrek kregen de wandelaars de mogelijkheid om de leerlingen uit te zwaaien. Om hen te belonen werd hen ook een drankje aangeboden door het schoolbestuur. Wij wensen hen allemaal veel succes. Proclamatie 6de leerjaar.

3e graad - American games
Scholenveldloop 2019 3e graad

Een ongelukje loert vaak om de hoek. Gelukkig liep het bij onze zesdeklassers allemaal goed af.

Nep?!Echt?!

Een eigen Kahoot!-quiz opstellen. Het begint bij het kiezen van een thema. Vervolgens op zoek naar 10 uitdagende en creatieve vragen. Juiste en foute antwoorden formuleren. Bij het gebruik van foto's en afbeeldingen houden wij bovendien rekening met auteursrechten.

 

Tijdens onze lessen STEM probeerden we om iglo's te bouwen. We kregen hiervoor alleen maar kranten, een nietjesmachine en een stokje. Na veel denkwerk hadden we de ideale constructie gevonden. Het opbouwen van de iglo's was een zware, maar leuke klus! 

6de leerjaar - Iglo’s uit krantenpapier

 We maakten prachtige 3D tekeningen om 'Kom op tegen kanker' onder de aandacht te brengen. 

 

6de leerjaar - 3D tekenen

Een bezoekje aan de VRT is altijd een boeiende ervaring. BV's spotten, achter de schermen van het journaal, zelf het weerbericht presenteren, de regiekamer ontdekken, live een radiouitzending bijwonen,...

bezoek aan de VRT